Czym ogrzać dom?

Centrum Domowego Ciepła, portal poświęcony tematyce ogrzewania, udostępnił swoim użytkownikom nową funkcjonalność – paliwowe vademecum. Kompleksowa informacja na temat różnych systemów grzewczych ma pomóc w wyborze źródła ogrzewania, najlepiej dopasowanego do indywidualnych potrzeb.

Vademecum stanowi analizę najpopularniejszych paliw grzewczych przeprowadzoną w oparciu o kluczowe kategorie, takie jak: zastosowanie paliwa, jego wydajność, koszty, eksploatacja, czy dostawy. Można w nim znaleźć informacje dotyczące m.in. tego jak składować pelet, jaka jest wydajność węgla czy jak kupić dobry ekogroszek.

Wszystkie informacje, które dostarcza vademecum, są pogrupowane wg konkretnych kategorii, dzięki temu, narzędzie w sposób przejrzysty prezentuje konkretne zagadnienia związane z paliwami grzewczymi. Całość uzupełniają infografiki pokazujące na przykład, jak powinny być zlokalizowane zbiorniki na gaz płynny, które strukturyzują informacje z vademecum i w przystępny sposób pozwalają przyswoić dane.

Użytkownicy portalu cdc24.pl od niedawna mogą też sprawdzić detaliczne notowania wybranych paliw grzewczych – obecnie dostępne są aktualizowane w cyklu miesięcznym ceny oleju opałowego i ceny gazu propan.

Właścicielem portalu cdc24.pl jest Information Market S.A.
Paliwa TotalEnergies - jakość i cena w trosce o Twój biznes